Политолог: Трифонов и хората около него не са излезли от 90-те години

0

Вместо да увеличават подкрепата за себе си, от Има такъв народ (ИТН) отварят фронтове навсякъде. Това смята политологът Евгений Дайнов. Според него партията на Слави Трифонов „доста грозно“ се е изпокарала с естествените си поддръжници в парламента.

Дайнов видя и проблем в сблъсъка със служебното правителство в лицето на двама министри. Определи всичко това като „много тежка стратегическа грешка“.

„Изводът е, че ГЕРБ и ДПС са много доволни от вчерашния ден, защото рязко намаляха шансовете да се направи правителство, което да направи това, което Слави Трифонов нарече „изчегъртване“, тоест да премахне всичките гнездовища, корупционни, на двете партии, които са разхвърляне навсякъде. Затова ръкопляскаха“, коментира пред БНР политологът. 

Дайнов е категоричен, че при Слави Трифонов и хората му е налице „много тежко противоречие и културно ненапасване с времето“.

„Слави Трифонов и хората покрай него обаче не са излезли от 90-те години. Вижте колко прилича поведението им на това на Бойко Борисов. Това е културна бомба, заложена от самото начало под проекта „ИТН“ и тя се гръмна. Припървата политическа трудност, на която се натъкнаха, те отговориха с арсенала на 90-те години – с грубо говорене и с доноси“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече