Жан Виденов се завръща в БСП, бута Корнелия от шефския пост

0

Жан Виденов бил направо съкрушен от обидно ниските резултати – жалките 0,3%, които получи новоизлюпеното политическо движение „Ляв съюз за чиста и свята република“, чието лице бе той на последните парламентарни избори.

С тези резултати бившият пример няма да получи никаква субсидия, дори има крайна версия, според която той се навил да влезе в предизборната битка, за да закърпи финансовото си положение, тъй като от една година е безработен.

Според източници на „Уикенд“ негови приятели вече го навили да се кандидатира за шеф на БСП.

Като министър-председател Виденов остави мрачни спомени през 90-те години, но пък името му не е свързано с корупционни практики, въпреки че по негово време гръмна скандалът „Орион“.

Самата Корнелия Нинова подчерта този факт преди изборите, и спомена, че Жан Виденов ще бъде запомнен като  честен човек. Тя обаче не пропусна да клъвне другарите му.

„Правят впечатление богатите хора от неговия кръг. Тази формация е създадена, за да взема от гласовете на БСП, но всеки има право да прави каквото прецени“.

Съратниците на Виденов  в коалицията са проф. Ангел Димов, Красимир Янков, Николай Малинов и Иван Пенчев,

като всеки от тях е лидер на някаква маргинална комунистическа формация с прокремълска ориентация. Напрежението между тях и Нинова е известно. Част от тях напуснаха столетната точно заради тези конфликти. Какъв по-добър реваншизъм за тях като изправят честния Жан Виденов срещу нея.

Дали Виденов ще застане срещу Нинова? Тази сюжетна линия явно предстои да се развива.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече