ИТН ще съкрати броя на министерствата

0

Нова идея на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ обмисля да намали броя на министерствата. Това се разбра от думите на Филип Станев, зам.-председател на партията и на парламентарната група пред БНР.

Той не влезе в детайли по въпроса, но обяви и че „чиновничеството“ тепърва трябва да бъде борено, а получаването на административни услуги да бъде максимално облекчено. В първия проект на кабинет на партията липсваше министерството на околната среда, но се смята, че това се дължи на липса на кандидат за поста към момента на обявяването.

Станев посочи и че ще се ремонтира Плана за възстановяване, защото записаното сега в него не е добро.

„Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела „ГЕРБ“ като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“, заяви той.

Обяви, че „Има такъв народ“ иска пряко да носи политическата отговорност, за да може да си понесе вината, в случай че не успее да се справи. „Властта за нас не е самоцел… Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години“, заключи той.

Пак обяви, че за разлика от първия път съставът на кабинета ще бъде представен в последния момент, защото иначе „всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“, подчерта Станев. След критики към предишния кандидат за премиер на партията Николай Василев той бе оттеглен.

За Петър Илиев, за когото представители на партиите в парламента твърдяха, че им е представен като кандидат за премиер, не е имало идея да бъде предлаган за поста – никога партията не е обсъждала или предлагала това, а единствено за правосъден министър, твърди днес Станев.

По адрес на протеста, съпровождащ връчването на мандата в петък той анализира, че участниците в него били пратени, а не били там по своя воля и освен това повечето излъчвали „всички симптоми на душевно болен човек“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече