Протежета на Каракачанов завиха към Румен Радев

0

 Петар  Колев, който доскоро се подвизаваше като съветник в парламента на депутата от ВМРО Красимир Богданов, а след това на Александър Сиди, вече минал в лагера на президента Румен Радев. Двамата дори имаха официална среща преди дни, така че няма съмнение кой за кого работи, писа Уикенд.

На нея Петар Колев се появява като председател на гражданско и демократичен съюз, който уж отстоява интересите на българите в Северна Македония.

 Само че сега на изборите в западна ни съседка формацията не спечели нито едно депутатско място, въпреки че над 200 хиляди души там вече имат български паспорти. Явно са ги взели, за да пътуват свободно с тях по света.

 Въпреки тези резултати той самият упорито се представя като лидер на българите в Северна Македония.  Запознати допълват, че членове на неговата партия  май  се явяват посредници за вадене на български документи срещу заплащане. Позорната история с търговия с български лични документи е известна и нея беше замесена ВМРО. Странно е, защо Румен Радев прави толкова широка реклама на господина, който се афишира за  поборник за правата на българите в Северна Македония.

Петар Колев е роден в Шип и е завършил право в Софийски университет. През 2016 година антимафиоти от ГДБОП обискират офиса му и в него намират цял кочан с бележки, с които се доказва български произход, срещу заплащане. На бележките е оставено празно място да се сложи само името на кандидата за нашия документ.

Тогава той действа в комбина с Маринела Петреска, българка женена за македонец, която се  подвизава като шеф на сдружение за македоно-българско приятелство.

След като къса отношенията с Петреска, Петър Колев регистрира свое НПО, с почти същото име като нейното – „Сдружение за Македоно-българско приятелство МБП Скопие)

Интересно как тези крайно неприятни срещи на Колев с антимафиотите от ГДБОП не са станали известни на Румен Радев.  Нещо повече той с патос приветства Петар Колев в президентство, а  господинът отвръща, че Радев е първият български държавник, поискал до чуе мнението на българите в Северна Македония. Колко трогателно!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече