Предложеният за регионален министър Георги Георгиев изгонил Пацо Терасата от КП КОНПИ

0


Напуснал Антикорупционната комисия след тежък скандал с бившия й началник Пламен Георгиев, след това подал сигнал за имотите му

Георги Георгиев, който бе предложен от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за министър на регионалното развитие, е напуснал със скандал работата си като експерт в Ангикорупционната комисия КП КОНПИ през 2018 г.

Роденият във Враца възпитаник на Висшето строително училище „Любен Каравелов“ преподава в строителния техникум близо 5 години като старши асистент, а след като през 2005 г. защитава дисертация в областта на управление на инвестиционни строителни проекти, попада като експерт към Министерството на финансите в правителството на тройната коалиция на Симеон Сакскобургготски. Георгиев обаче не се задържа дълго време в Министерството на финансите, а основава своя консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството с публични и частни средства.

Пацо Терасата


Преди няколко години Георги Георгиев е назначен на работа в Антикорупционната комисия КП КОНПИ, като даже ръководи отдел, който разработва методиката, по която се изчисляват несъответствията на доходите и декларираните пари в областта на гражданската конфискация. По негова идея КП КОНПИ започва да проверява не само банковите сметки, имотното състояние и пътуванията в чужбина на проверяваните, но и да следи и сверява със задна дата и доходите на близките семейни роднини на разследваните.
Георгиев жъне успехи като началник на отдел в КП КОНПИ, но влиза в конфликт с председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, нашумял с огромната си тераса и незаконното джакузи и лятна кухня към нея. Паметливи служители на КП КОНПИ си спомнят поне пет-шест грандиозни скандала между Пацо Терасата и Георги Георгиев, свързани с разследвания и конфискации на имущество на мастити обитатели на едрия политически и стопански елит.
„Георги Георгиев – Жоро Инженера, както бе

ше известен в службата, отказваше да изпълнява някои спорни нареждания на Пламен Георгиев и настояваше при пряка заповед от Пацо Терасата да има писмени доказателства за нея с подпис на председателят на комисията“, спомнят си бивши колеги на проектоминистъра на регионалното развитие.


В крайна сметка Георгиев е принуден да напусне антикорупционната комисия, но не е уволнен от Пацо Терасата, а подава молба за напускане, която е разписана веднага.
Някои твърдят, че Пламен Георгиев дължи скандала с незаконната си тераса именно на Жоро Инженера, който подал сигнали срещу бившия си началник и те в крайна сметка стигнали до медиите.
Пламен Георгиев подаде оставка като председател на КП КОНПИ през лятото на 2019 г., а след това бе назначен за генерален консул във Валенсия. Що се отнася до Георги Георгиев, той стана един от съучредителите на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и доскоро бе координатор на партията. В миналото Георгиев, който е описван като безспорен експерт в областта на пътното инженерство, е работил и като главен секретар на Съюза за стопанска инициатива.

Източник: Уикенд

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече