Скандалният Момчил Иванов е приятел с Бабикян и Валери Симеонов

0

Предложения за правосъден министър кръжи неуморно от партия в партия

Адвокат Момчил Иванов, предложен да оглави правосъдието, идва от Велико Търново, където е завършил история и право. Той обаче преди да бъде номиниран за наследник на Цецка Цачева, Дани Кирилов и Екатерина Захариева се прочу с писанията си в интернет, в който клейми „соросоидите” и „майкопродавците”. Негови познати пък казват, че бил много близък от години с Арман Бабикян. Дори се изненадали, когато разбрали, че отива в партията на Трифонов, а не е прегърнал идеите на Бабикян и Мая Манолова, които също успяха да влязат в парламента.

Другият много близък приятел на готвения за правосъден министър е Валери Симеонов. Интересно е, че в миналото си Момчил Иванов е обиколил няколко партии, но точно при патриотите никога, поне досега, не е членувал, въпреки дружбата си със Симеонов.


Момчил Иванов е и бил и университетски преподавател, но не е много ясно дали има докторска степен. Поне той не претендира и не изписва д-р пред името си. Преподавал е в Стопанската академия в Свищов, а през последните години в университета във Велико Търново, където е асистент.


Бурната партийна кариера на Момчил Иванов започва от младежкото СДС, а след това прегръща идеите на Яне Янев, дори е бил кандидат за общински съветник от РЗС. След това преминава към консервативната партията „ВОТ” на бившия шеф на СДС Пламен Юруков. После е водач на листата на „Република Бг” в парламентарните избори през 2014г. Накроя Виктория Василева, с която се знаели от младежкото СДС, го вкарва в партията на Трифонов.
Юристи от Велико Търново казаха, че не го познават като адвокат от съдебните зали, защото кариерата му се е развивала най-вече в общинските фирми. Вписан е като адвокат през 2011 г. Затова пък е работил в „Спортни имоти”, а също и в „Общински пазари” на старата столица. През тези години и досега е много близък с бившия кмет Румен Рашев, известен масон, който управлява три мандата и успява плътно да застрои всяко свободно пространство в старата столица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече