Стефан Янев допуска служебното правителство да стане редовно

0

Премиерът Стефан Янев заяви, че България влиза в период на непредсказуемост и е трудно да се определи колко би издържало управление, което разчита на плаващо мнозинство. Той направи коментара при посещение в град Плиска.

Намираме се на свещена земя, обърна се Янев към всички, които днес са в Плиска за събора „Дни на предците“.

Служебният премиер коментира, че в политиката всичко е възможно, стига да има принципи и приоритети, в отговор на въпрос дали е възможно предложеният сега кабинет да стане редовен.

Но начинът на сглобяване на такова мнозинство в парламента, без ясни ангажименти, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той. Въпреки всичко е рано да говори още, каза служебният премиер

Колкото до въпроса дали служебното правителство може да стане редовно, Янев подчерта, че в политиката всичко е възможно:

„Теоретично е възможно, практически дали ще стане е въпрос на допълнителни ходове, които предстои да видим, но мисля, че този, така да го кажа, сценарий, е малко рано да се обсъжда сега. Нека видим първият мандат дали ще се реализира“.

Янев припомни, че служебното правителство е съставено от хора, които не са свързани с определени политически задължения и могат да се оттеглят във всеки момент. Въпреки това той заяви, че, ако този парламент не успее да излъчи кабинет, той е готов да продължи да бъде служебен премиер до следващите избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече