Хаджигенов: „Има такъв народ“ живеят с идеята, че са единствени в Слънчевата система

0

Имаме общо решение в частта да гласуваме всички заедно. Заседанието на парламентарната група е утре следобед. Най-вероятно тогава ще вземем решение и ще го обявим. Това каза пред БНР Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ ИБГНИ, за подкрепата за проектокабинета на „Има такъв народ“, който предстои да бъде гласуван идната седмица в Народното събрание. 

На въпрос дали има вариант ИБГНИ да напусне залата по време на гласуването на кабинета на ИТН, Хаджигенов коментира: „Не мисля, че ще правим такива еквилибристики. Не ги намирам за коректни. Не сме в парламента, за да се въртим с гръб срещу вятъра. При всички положения ще гласуваме. Как – ще решим.“

Николай Хаджигенов уточни, че ИТН водят разговори с БСП. „С нас не. На нас ни показаха филмче със състава на Министерски съвет без структурата.“

Хаджигенов уточни, че след експертните разговори с ИТН, предшествали персоналното представяне на кабинета, които по думите му са преминали добре, не са водени други.

„Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави. И като опрем до „кой ще го прави“ и погледнем кандидат-министъра на вътрешните работи, това е моментът, в който бягаме с писъци оттам. Предложението за министър на правосъдието е точно толкова потресаващо. Тошко Йорданов обвини Асен Василев в плагиатство, същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет“, посочи Хаджигенов.

Според него Петър Илиев няма как да проведе мащабни промени, защото вероятно е влизал в МВР само да си вземе личната карта. „Нужен е човек като Бойко Рашков, особено в този момент, на когото не му пука и му стиска и който има нужната компетентност. Тази комбинация, а не масон и човек, който копира чужди документи в собствената си дисертация“, посочи той. Според Хаджигенов двамата кандидат-министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“.

„Малко ме напряга идеята имунолог за министър на образованието. Напряга ме до степен да не разбирам. Сигурно има някаква сериозна причина. Явно ми убягва.“, коментира предложената за министър на образованието Велислава Петрова.

Упреците на Николай Хаджигенов са насочени към механизма, по който се работи. „Въобще не стигам до личностите. Ако стигнем до личностите, трябва направо да закриваме цялото това нещо. Такова силово налагане тип ГЕРБ, тип БСП в най-силните им години – ние сме единствени, непобедими и безсмъртни и ще направим каквото ние решим, защото така сме си решили, най-малкото това го ядохме последните 20 години с ГЕРБ. Каква е разликата? Ще си направим собствен ГЕРБ.“, коментира той. 

Хаджигенов подчерта, че като демократ не би допуснал „някой да изнасилва по подобен брутален начин демокрацията“. „Има такъв народ“ живеят с идеята, че са „единствени в Слънчевата система. Политическата криза, с която всички плашат, е нещо хубаво, защото ще помогне да се изчистим от тази шлака и може би ще позволи на някои да пораснат политически. Ние нямаме нормална държава, по дяволите, а ще се делим на идеологии в момента. Това е несериозно.“, заяви още Хаджигенов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече