Дългия от Фейсбук: ИТН няма да предложи за гласуване проектокабинет в парламента

0

ИТН няма да предложи за гласуване проектокабинет в парламента. Това обяви председателят на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Трифонов каза още, че „Има такъв народ“ ще подкрепи президента Румен Радев на следващите президентски избори.

„Демократична България и ИСБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги.“

Така започна обръщението си лидера на ИТН Слави Трифонов по неговата телевизия 7/8, след като се разбра, че партията му не може да събере подкрепа за правителство.

„Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, каза още Трифонов

Няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито ИБГНИ, допълни той. Съществува възможността ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно да се съберат с БСП, ДПС и ГЕРБ.
На президентските избори ИТН ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент на България. И сме убедени, че той ще спечели.

Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим заедно, завърши Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече