И ДБ попари Дългия: Този състав на МС е най-слабият, който някога е излъчван!

0

„Демократична България“ обяви преди минути, че няма  да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“. 

По думите му няма как групата да подкрепи кабинет, който не е на промяната.

Иванов допълни, че с 65 гласа не може сам да подреждаш Министерски съвет.

„Не може да дадем гласове за споразумение, което е едностранно и легитимира плаващото мнозинство“, каза Христо Иванов. По думите му това е рецепта за задкулисие.

„Този състав на МС е най-слабият, който някога е излъчван“, категоричен бе той.

„Не се страхуваме да участваме в предизборна кампания и да отговаряме на въпроси. Не се страхуваме от избори. Не горете мостове, а трябва да се започнат разговори какво може да се направи с третия мандат“, каза Иванов.

„Метафорично казано, ни се предлага една торба с котки, която да подкрепим или да бъдем виновни“, допълни съпредседателят на ДБ. По думите му формацията му не се страхува от избори и от мажоритарния елемент.

„Трябва да се види какво можем да направим с третия мандат – да сядаме и да разговаряме за правителство, което може да осигури на страната поне 6-8 месеца преди следващи парламентарни избори“, категоричен бе Иванов.

„Длъжни сме да седнем и да разговаряме за правителство, в което да поканим успешните министри от служебния кабинет, правителство, което да преведе страната пред задаващата се вълна на COVID, през това да се приеме бюджет, да се преизчислят пенсиите, да направи и прокара съдебната реформа, в степента, в която е възможна“, заяви Иванов.

„Нашият призив е – дайте да седнем и да поговорим. Дайте да сме смирени. Дайте да спрем да атакуваме с опорките на ДПС и да си дадем 6 месеца, след които да отидем на избори. Дайте да бъдем отговорни“, допълни Христо Иванов.

„Докато водихме полемика с ИТН, видяхме как те показват определена склонност да влизат в колаборация с ДПС и видяхме как този риск много лесно може да се превърне в реалност“, обясни още Христо Иванов.

По думите му, точно затова е необходимо да бъде подписано споразумение за управлението на правителство за 8 месеца, а след това да се отиде на избори.

„Ние сме далеч от мисълта, че нямаме свой дял от отговорността за тази ситуация. Трябваше още от самото начало да поставим ребром въпросът“, призна Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече