Петър Илиев и Иван Гешев са две страни на една и съща монета

0

“Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета”.

Така коментира интервюто на Петър Илиев от ИТН пред Нова тв в понеделник съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов.

По думите му Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. „Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори”, посочи той в студиото на „Здравей, България”.

„ИТН взеха нашите приоритети, на „Демократична България” и социалната част на БСП и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в НС не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър“, обясни Хаджигенов.

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов – ИТН нямали идея какво правят. „Друг е въпросът колко им стиска? На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане”.

„Има шанс третият мандат да бъде реализиран. Дали ще отиде в ДБ, ИБГНИ или БСП, ние трябва да водим отново разговори и ИТН“, посочи адвокатът. Той обаче не бил съгласен много с Мая Манолова, която заяви, че ще предложи служебното правителство да стане редовно. Аз бих предложил част от служебните министри да продължат, не всички, обясни адвокатът. И даде за пример финансово-икономическият екип и Бойко Рашков, който предизвиквал писъци в ГЕРБ.

Според Хаджигенов с подкрепата на ДБ и ИТН може да мине правителство при третия мандат. Ако те смятат да се обиждат политиката, по-добре да се приберат вкъщи и да се чувстват обидени, коментира той дали очаква подкрепа от ИТН тогава, след като сега ИБГНИ няма да подкрепят тяхното правителство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече