Деси Радева сложи прът в колелата на партията на президента

0

Месеци наред анализатори и политолози недоумяват защо президентът Румен Радев, чийто рейтинг лети високо в небесата, не предприема никакви ходове по реализацията на собствена партия.

Lupa.bg пише, че най-мощната спирачка за държавния глава всъщност била неговата благоверна съпруга.

Десислава Радева осъзнавала, че президентът с лекота може да скочи в реалната власт – каквато е изпълнителната, но… повече й харесвало да е президентша. 

Ако Румен Радев поеме кормилото на държавата – печелейки избори като лидер на собствена формация, тя повече нямало да се радва на функцията си на Първа дама. Деси обаче не аргументирала така директно своите доводи, а

убеждавала президента, че ако напусне „Дондуков” 2 и се втурне в политическия живот като партиен лидер, накрая от два стола може да остане на земята.

Все повече хора от обкръжението на Радев обаче се опитвали да му вменят, че само силна и високорейтингова фигура като него може да обедини значителна маса от електората, така че властта да се изтръгне от ръцете на партиите от статуквото. Към този ход го подтиквали и многобройните социологически проучвания, в които президентът неизменно е на върха.

„Единственото ни решение в момента е създаване на фронт на спасение. Дошъл е моментът за политически проект на президента Румен Радев. В момента ние имаме един човек, който има най-високо доверие в тая държава, това очевидно е Радев”, е всеобщото мнение на редица общественици у нас.

За да се осмели да направи тази съдбоносна крачка обаче, държавният глава трябвало да преодолее само едно препятствие – волята на жена си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече