Министерството на културата излезе с позиция след оставката на ръководството на НДК

0

За Министерството на културата основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата във връзка с информацията за депозираните от членовете на Съвета на директорите на НДК молби за освобождаване до министъра на културата.

„Екипът на МК покани на работна среща ръководството на НДК. На нея се обсъдиха констатациите от извършения от Министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК. Уговорена беше нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща МК бе уведомено за депозираните молби за освобождаване. Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност.

Министър Минеков и екипът на МК благодарят и желаят успех на досегашното ръководство на НДК“, това се казва в позицията на Министерството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече