Съдружничка на Асен Василев завлече с пари Румен Ралчев, и не само…

0

В любопитни финансови схеми е въвлечен финансовият министър Асен Василев, пише „Галерия“. Преди да влезе във властта, харвардският възпитаник е бил собственик на няколко фирми, но най-голямото внимание от всички е фокусирано върху  „Offroad production“, в която той е в съдружие с Ралица Георгиева Хофщетер.

Въпросното дружество развива дейност в областта на кинематографията, а Василев и съдружничката делят 50% от дяловете. Данните от търговския регистър обаче показват, че Ралица явно трудно се оправя с бизнеса и управлението на парите, за което говорят редица издадени изпълнителни листове. През 2009 година са запорирани  дяловете на Ралица заради небезизвестния масонски шеф Румен Ралчев,  началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев. Ралчев определено не е случаен човек.  Достигнал е най-високата 33-та степен на Стария и приет шотландски ритуал, и е велик приор на тамплиерите в България.

 Как и защо Ралчев е позволил да бъде завлечен с пари от Ралица Хофщетер остава тайна. Размерът на запора обаче не е и е точно 12692,10 лв. Поне до  пдо момента няма данни да е вдигнат, на фирмата, в която доскоро части е имал Асен Василев се наложени още няколко запора заради Ралица от името от известния бизнесмен Христо Чепишев отново за 2009 година и за 16 хиляди евро. Година по-късно следва нов удар за съдружничката на финансовия министър.

Нов запор този път от лизингова фирма. Последният запор е  наложен през 2012 година в размер на 48 000 лв. в полза на Валери Тодоров Димитров, сочен за бивш агент на ДС. Ралица не е известна в публичното пространство, но въпреки това изглежда върти пари и хора. Освен със служебния министър тя имала фирмени отношения с бившия президент на клуб Левски адвокат Тодор Батков. Навремето двамата били в борда на директорите на акционерното дружество, което днес вече е ликвидирано, припомня вестник „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече