Златни кюлчета лъснаха от фирмата на Кирил Петков (Снимка)

0

След скандала за златните кюлчета от спалнята на Бойко Борисов миналата година, скоро стана ясно кой е истински фен на златните кюлчета.

„Галерия“ публикува снимка на печата на фирмата „ПроВиотик“,  на която личат ясно 3 кюлчета злато. Със сигурност Кирил Петков е участвал в избора на въпросния фирмен печат.

Впрочем компанията, с която Кирил Петков толкова се хвали, търпи сериозни финансови проблеми.

От годишните финансови отчети се вижда, че оборотите са драстично паднали, още при пандемията да сложи своя отпечатък върху световната икономика. Големите пари за Петков и компания започват да валят през 2015 година когато дружеството регистрира 1 245 309 лева, след 12 месеца оборотът е  с над 1 милион повече. Тогава „ПроВиотик“ има 2 520 000 лв. нетни приходи. След което сумите започват да слизат надолу и през 2018г. е  отчетен 1 976 000 лв.,  а на следващата година парите намаляват с над 1 милион и стигат едва до 833 000 лв.

Икономическият министър, който има амбиции да остане във властта не трябва да се тревожи за финансовото състояние на компанията, защото по документи е отписан от съвета на директорите,  както и като представител на дружеството. Според източници на „Галерия“ Петков не притежава акции от класа „А“ в „ПроВиотик“, което означава, че не е разполагал с толкова голямо влияние. В  търговския регистър ясно е записано, че акциите клас „Б“ нямат право на глас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече