ТЕСЛА: Готвят нов локдаун от 6 септември

0

ТЕСЛА:  Готвят нов локдаун от 6 септември

Нов сериозен локдаун готвят от здравното министерство след по-малко от месец. Въпреки че служебният министър Стойчо Кацаров обяви, че засега няма да се налагат ограничителни мерки в София, всъщност още от шести септември цялата страна ще бъде затворено заради четвърта вълна от ковид, разкриха за „Галерия“ хора от Министерство на здравеопазването.

Първите, които ще попаднат под противоепидемичните ограничения, ще бъдат заведенията.

Нощните клубове вероятно няма да отворят изобщо, а ресторантите ще работят най-много до 23:00 и ще имат право да запълват 30 % от капацитета си. Тези ограничения се отнасят за всички видове заведения, спортни зали и театри. Това обаче ще важи само няколко седмици, след което отново всичко ще бъде затворено. Още по-страшно обаче ще бъде положението с учениците и децата, които посещават ясли и детски градини. Отлично информирани източници на „Галерия“ споделят, че е напълно възможно училищата да останат празни тази година.

Това важи и за първолаците.

Дали и какви компенсации ще има за собствениците на заведения, артистите,  за родители, които трябва да гледат децата вкъщи засега не е ясно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече