Инспектор Андонов ли бие с палка мирно протестиращите?

0

„Обществен контрол“ публикува снимка във Фейсбук страницата си, на която се предполага, че един от полицаите, които са приложили физическа сила върху мирно протестиращи през лятото на 2020г.

„Запознайте се с главен инспектор Андон Андонов от СПС (Специализирани Полицейски Сили), който на втория ден от протеста ръководи полицейските сили по време на антиправителствените протести. Андонов е атлетичен и висок мъж, една глава над останалите полицаи“, пишат от Обществен контрол.

„Полицаят от видеото удивително прилича на Андонов и е единственият, който не рита простнатите на земята арестанти, но пък ги “обработва” с палката докато дава указания на подчинените си“, допълват те.

Припомняме, че вчера в парламента депутатите от Комисията за разследване на факти около полицейското насилие и използването на сълзотворен газ на антиправителствените протести показа ужасяващите кадри зад колоните на Министерски съвет.

Още през юли миналата година във връзка с публикуваните видеоклипове, на които се вижда физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР.

Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече