Мъжът на Деси Банова пак нападна президента Румен Радев

0

Росен Плевнелиев с нова нападка срещу Румен Радев – сега мъжът на Деси Банова заговори за „изнасилване”.

Свидетели сме на поредното изнасилване на Конституцията от президента популист Румен Радев, който няма да се спре пред нищо в своята битка за власт и преизбиране.

Видяхме в миналото как президентът погази брутално Конституцията, когато поиска оставките на главния прокурор и действащия министър-председател, въпреки че тя не му дава това право, рече Плевнелиев.

Видяхме в миналото как президентът отиде в последните дни на 44 Народно събрание, за да каже, че истинският парламент не е там, а на улицата. С това той не само буквално погази духа и текста на Конституцията, но и демократичната държавност.

Свидетели сме как от ден първи президентът Радев не спазва основния закон в частта, която повелява да бъде президент на всички българи, да ги представлява и да търси баланс между различните групи в обществото.

Свидетели сме как Румен Радев постоянно си измисля различни поводи, води някакви битки срещу измислени от него опоненти, за да удовлетвори амбицията си да властва в държавата.

Като действащ държавен глава пред очите на всички българи поиска оставките на главния прокурор и на министър-председателя, въпреки че няма това право. Той поиска абсолютната власт в държавата.

Днешното действие на държавния глава – да обвърже връчването на мандат за съставяне на правителство с актуализацията на бюджета, не ме изненадва по никакъв начин. Изненадва ме, по-скоро, мълчанието на „Демократична България“, „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“, ДПС и БСП, които, въпреки че са свидетели на поредното изнудване на духа и текста на Конституцията от страна на президента Радев, отново и отново мълчат. С това по никакъв начин не помагат в битката за развитието и опазването на нашата демокрация.

Президентът Радев няма право да поставя такива условия, той няма право да изнудва Народното събрание. Единственото, което той трябва да направи е да следва конституционната процедура.

Изключително важно е да се разбере: ние сме в конституционна процедура – избор на действащо правителство. По никакъв начин тя не позволява на държавния глава да изнудва политическите партии с различни изгодни на него странични действия.

Конституцията много ясно е разпоредила какъв е пътят. Духът на Конституцията задължава президента Радев, независимо от неговите интереси, които трябва да отидат на заден план. Неговото преизбиране тук не е важно. Неговите измислени битки не са важни. Важно е България да има час по-скоро действащо правителство и държавният глава е длъжен да съдейства за това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече