Деси Атанасова: Идеята за временен кабинет е налудничава

0

ГЕРБ е категорично против временен кабинет с третия мандат, който да работи само до пролетта. Тази позиция изрази шефът на ПГ на партията в парламента Десислава Атанасова. 

Да не се прави правителство с третия мандат, което да работи до пролетта, а да се отиде на избори и след тях да се направи кабинет, който да управлява 4 г. Това е най-добрият вариант според ГЕРБ, заяви острието на партията на Борисов.

Запитана как гледа на идеята за кабинет с третия мандат, който да работи до пролетта, тя каза: „Тази идея ми се струва доста налудничава, защото редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, не за някакви други срокове, вписани в някакъв проект на решение. В този смисъл на България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и да носи отговорност“.

„Предстои да се отговори не само на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се гласува и изработи бюджет за следващата година и много, много други въпроси, които очевидно служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно нито кой ще управлява средствата, нито как ще се харчат, нито дали българските граждани искат назначено от президента служебно правителство да управлява страната“, категорична бе тя.

„ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел – повече доверие от повече български граждани и естествено победа. Това е целта ни. Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са такава. Те не са в състояние да поемат отговорност. Вече имаше две възможности – и през април, и през юли. Смятам, че търпението на българите ще се изчерпи. Те искат стабилност и сигурност, и единствено до този момент ГЕРБ е доказала, че може да я осигури“, допълни шефката на депутатите от ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече