Носят се легенди как Дончева налагала с чантата си Тошко Йорданов, след като й казал, че има дебел г.з

0До остър физически сблъсък за малко не се е стигнало в парламента миналата седмица по време на председателския съвет, разкриват пред „Уикенд” депутати, които са били преки свидетели на скандала.

В епицентъра на мелето са били Тошко Йорданов и Татяна Дончева, които се скарали жестоко покрай оттеглянето на на кандидат-премиера на „Има такъв народ” Пламен Николов. От партията на Слави Трифонов са отказали да подпишат проекта като вносители и започнал яростен правен спор.


Напрежението обаче ескалирало, а най-враждебна била Татяна Дончева, която нарекла хората на Слави „аматьори” и „политически неграмотни”. Вбесен, Тошко Йорданов скочил срещу нея с думите: „Айде стига си крякала, ма! Сядай си веднага на дебелия гъз“!


„Какво говориш ти, бе?”, вбесила се Дончева и хукнала към него с явното намерение за физическа саморазправа. Тя се опитала да го халоса с чантата си, но депутати от ГЕРБ и БСП й попречили и макар и с мъка, успели да усмирят враждуващите. „С този речник ще ги говориш на началника си! Смешници такива!”, развикала се Татяна Дончева и напуснала председателския съвет.


Именно грозната сцена разтърсила Ива Митева, която била пряк свидетел на случилото се. Тя по-късно обясни пред репортери, че обмисля да напусне политиката. Председателката на парламента била на косъм да депозира оставката си, но била разубедена в последния момент от лидера на ИТН Слави Трифонов. Тошко Йорданов пък бил накаран да се извини на Татяна Дончева, която обаче не приела покаянието му. „Това е нивото ви, момчета! Какво ми се извинявате, като утре пак ще ги наговорите същите простотии”, отвърнала Татяна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече