Опозицията в БСП прави предизборната кампания на Румен Радев

0

Държавният глава Румен Радев, който през 2016 година бе издигнат за президент от БСП, прави всичко възможно да се еманципира от партията. Преди точно 5 години обединената левица, водена от Корнелия Нинова нанесе първо поражение на ГЕРБ в каквито и да е било избори в продължение на 12 години. През последните месеци се ширят мненията, че Румен Радев играе контра на ръководството на БСП, и това има свои реални потвърждения. Едно от тях е кой стои зад обиколките на Радев в различни градове на страната.

Репортерска проверка на „Галерия“ показва, че тези обиколки, които са чиста проба предизборна кампания, участват хора свързани с опозицията на Нинова в БСП.

Една от главните фигури в обиколките на Радев на Шипка, в Болярово и Нова Загора е Михаил Тачев. Той е директор на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, но дейността му далеч не се изчерпва с осигуряване на финансова помощ и стипендии за талантливи българи в различни области. Тачев има участие поне в още шест неправителствени организации където пряко работи с хора, които са яростни противници на Корнелия Нинова

Тачев заедно с мултимилионера Георги Гергов все още е член на управителния съвет на Националната конфедерация на туристическата индустрия. Друго НПО, в което Тачев участва е „Еврорегиони“. Там той е в управителния съвет заедно с Валери Жаблянов, също голям противник на Корнелия Нинова.

Организаторът на срещите на Радев провинцията има сериозно участие и в друго НПО, което е много активно в последните години и получава сериозни пари по европейски програми – Bcause.

Според различни източници през фондацията са преминали близо 10 милиона лева за дарителски компании.

В последните години като член на управителния съвет на тази организация е Тачев заедно със спряганата за премиер през април Саша Безуханова.

Разбира се най-знаково е присъствието на Тачев в управата на „Св. св. Кирил и Методий„. За кратък период от време той дори е изпълнителен директор на фондацията, като по същото време неин вицепрезидент е внучката  на Тодор Живков – Евгения и настоящият лидер на СДС Румен Христов.

В Сливен и областта където развива своята дейност Михаил Тачев е известен като лоялен и дългогодишен член на БСП и в същото време е смятан за дясната ръка на Кирил Добрев. Бившият заместник на Нинова се кандидатира за шефското място на „Позитано“, но претърпя загуба и подаде оставка от всички постове в БСП. Хората в региона смятат,  че Тачев продължава да се държи на повърхността благодарение на връзките с различни знакови фигури от близкото и по-далечно минало в БСП. Въпреки че личният му бизнес в сферата на селското стопанство куца Михаил Тачев добре плува в мътните води на бизнеса и политиката. Когато до теб стои здравото  рамо на Георги Геров животът изглежда по-лек и приветлив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече