ДПС  цепи „Изправи се, БГ! Ние идваме“

0

Нов раздор в редиците най-малката парламентарна група избухва в последните дни, пише „Галерия“ позовавайки се на източник в Народното събрание.

Лидерите на двете фракции на „Изправи се, Бг! Ние идваме“ не могат да се разберат за това дали да водят преговори с ДПС за подкрепа на правителство с третия мандат. Мая Манолова и председателите на по-малките партии в ИБГНИ са твърде против да се обвързват в движението. Бившите членове на Отровното трио Николай Хаджигенов, Арман Бабикян от „Ние идваме“, били твърдо за разговори с Карадайъ и Йордан Цонев и търсене на подкрепа от тях.

Това не е първият конфликт между лидерите на ИБГНИ. И преди изборите през май двамата отново скочиха остро един срещу друг заради изказване на Хаджигенов, че е готов да стане министър. Искрите продължиха между Хаджигенов и Татяна Дончева, които често са на различни позиции.

Големият лидер на протестърската организация Мая Манолова твърдо се разграничава от ГЕРБ и ДПС.

„Това е заради тежкото й минало с двете партии. ГЕРБ Я направиха омбудсман, бяха си близки с Бойко Борисов и всички от кухнята знаят това. Мая беше коалиционен партньор на ДПС като депутат от БСП по времето на тройната коалиция, както и при кабинета Орешарски. Иска да избяга от миналото си, категорични са от ДПС, които са обидени от отношението към тях и пакетирането им с ГЕРБ.

Хората на Карадайъ недолюбват също и Хаджигенов и Бабикян защото смятат, че искат да ги използват за политически цели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече