БСП вече е четвърта политическа сила, Корнелия на нож с Мая Манолова

0

Отношенията между две от най-амбициозните тигрици на политическата сцена у нас – Корнелия Нинова и Мая Манолова, тъкмо изглеждаха смекчени, когато рязко потънаха в поредната ледена епоха. След като Манолова отправи покана за консултации на тема трети мандат и евентуален кабинет, Нинова директно и малко неочаквано я отряза.

За обитателите на „Позитано” 20 обаче категоричната позиция на Корнелия Нинова, че партиите не могат да налагат на президента на кого да връчи третия мандат, била напълно очаквана. Само че не от принципни съображения, а поради липса на полезен ход.


„Корнелия ги прави тези декларации, за да си спаси кожата. Тя вече от нищо не се интересува, освен от това как да оцелее в БСП. Иска да извлече някакви морални дивиденти за себе си, защото при нови избори резултатът на партията ще е още по-слаб дори от 11 юли. Демократична България вече ни задмина и левицата е четвърта политиеска сила. Тогава на нея ще й потърсят сметка”, коментира неофициално червен депутат.
Нинова била наясно, че опасността следващият път БСП да остане четвърта политическа сила е съвсем реална. В централата на червените очаквали голяма част от електората на БСП да не отиде до урните – и заради страха от коронавируса, който точно по време на изборите ще е в своя пик, и заради сложната схема на вот 2 в 1, при която по-възрастните щ се объркат. „Така че Корнелия просто се опитва да действа изпреварващо – показва, че работи за България и т.н., за да трупа рейтинг. А в действителност се страхува от предстоящата партийна равносметка”, коментираха нейни съпартийци, писа Уикенд.


„Ако сложи същите водачи на листи – БСП ще падне под 30 депутати. Сега партията има 4 бели петна в страната – Разград, Търговище, Силистра и Кърджали не излъчиха депутат от БСП. Но такава опасност грози вече и Видин и Смолян”, подчертаха социалисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече