Валери Симеонов стана санитар на болната си майка

0

Всяка сутрин и вечер бившият вицепремиер лично бута инвалидната количка с майка си в Морската градина на Бургас

Доскоршният вицепремиер и лидер на сформираното тази пролет коалиционно обединение „Българските патриоти“ Валери Симеонов, който претърпя изборно фиаско на последните парламентарни избори, се е върнал към обичайното си ежедневие в Бургас.

Председателят на НФСБ отново ръководи делата на регионалната телевизия „СКАТ“ и останалите си бизнес проекти, а всяка сутрин и вечер неизменно е на разходка из Морската градина на Бургас заедно с възрастната си майка.

Репортер на „Уикенд“ засече в два последователни дни – неделя и понеделник, около 8,30 часа сутринта Валери Симеонов да разхожда лично майка си в инвалидна количка по крайбрежната алея в Морската градина в Бургас.

Заради деликатното състояние на родителката на доскорошния вицепремиер, не направихме папарашки снимки на Симеонов и възрастната му майка. Тя беше с тръбичка за вдишване, а грижовният Валери често спираше разходката, за да погледне отблизо майка си и да намести възглавницата под главата й.

„От поне 2-3 месеца всяка сутрин и вечер я разхожда и то лично. Преди, когато беше антажиран с голямата политика, рядко можеше да бъде забелязан в Морската градина като санитар на майка си, но откакто напусна властта и се върна в Бургас, се грижи за нея. Обикновено разходките му траят около час, но сега, когато е горещо, я прибира след 20-30 минути“, призна пред репортера ни съдържател на кафене в Морската градина. Според думите му, докато Валери Симеонов е отсъствал в Бургас, за майка му се е грижил неговия дългогодишен служебен шофьор.

За майката на Валери Симеонов, която е инвалид от години и за която се грижи лично той, стана известно преди 2 години, когато лидерът на НФСБ бе принуден да подаде оставката си като вицепремиер заради скандал с майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“. Вбесен от техниге протести, Симеонов ги нaрeчe „крecливи жeни c уж бoлни дeцa“. Въпрeки чe извecтнo врeмe твърдeшe, чe думитe му ca изкaрaни oт кoнтeкcтa, в крaйнa cмeткa тoй бе принуден да пoдaдe ocтaвкa кaтo вицeпрeмиeр. Тогава в бургаски интернет сайт бе публикувана снимка как Валери Симеонов разхожда майка си в инвалидна количка в Морската градина на Бургас, но мнозина решиха, че това е безочлив пиар ход от страна на патриотичния лидер.

„Валери се провали във властта, но не може да му се отрече, че полага ежедневни грижи за майка си, макар да има възможност да си наеме частни санитари и лекари“, коментират Симеонов съгражданите му от Бургас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече