Снощи с две изречения Трифонов директно ни прати на избори, без преговори, без срещи

0

В интервюто си снощи Слави Трифонов с две изречения директно ни прати на нови избори – без преговори, без срещи, без да положим усилия да реализираме този трети мандат. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков по Нова телевизия.

„Има такъв народ“ са ключови. Без тях правителство не може да има. Трифонов към трите кризи – ковид, инфлационна и мигрантска, добави и една четвърта – парламентарна, и то по категоричен начин. Президентът Радев неслучайно връчи мандата на БСП с мотив, че изповядваме едни и същи ценности, една от които е демократизма. Демократизмът предполага открити разговори“, каза още той.

„Всички декларират, че искат кабинет и правителство, но такова вече втори път няма. Къде е проблемът? По отношение на политики преговорите минаха добре и противоречия няма. Противоречия явно има някъде другаде и те излизат на час по лъжичка“, коментира Божанков.

Според него се водят разговори, които не са открити за хората и не се провеждат в парламента.

„Водят се някакви други разговори – не в парламента, не пред камерите, не обявено пред журналисти. Водят се други разговори на друго място и там е заключено разковничето на провала на тези преговори. Трифонов вчера каза, че някакви разговори са водени в някакъв офис и тук е заключен конфликтът“, посочи той.

Явор Божанков посочи, че вероятно в близките дни колективните органи на БСП ще се съберат и ще обсъдят предвидените преговори с политическите сили, предвид новата ситуация. По думите му ще бъде обсъдено какво ще прави БСП оттук нататък.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече