Борисов пред младежи ГЕРБ: Няма да има правителства, докато Радев не бъде преизбран

0

Младежите на партия ГЕРБ си избират ново ръководство. Над 600 млади хора ще гласуват за нов председател, а сред гостите на събитието са председателят на партията Бойко Борисов и други високопоставени партийци като еврокомисарката ни Мария Габриел.

„15 000 души наброяват членовете на МГЕРБ“, отбеляза председателят на младежите Георг Георгиев, който е депутат на партията.

„Имахме инициативи, които претворихме в политика. Това е причината ГЕРБ повече от 15 г. да бъде водеща и първа. Причината, благодарение на която България да стане лидер в Източна Европа, стои в тази зала и се нарича Бойко Борисов. Станахме една от най-силните и разпознаваеми младежки организации в Европа. От 2008 г. откакто участваме в ИЕП и ЕДС нямаме година, когато да нямаме председател или заместник-председател в тези две големи младежки структури е ЕС. ГЕРБ доказа, че младите не са само бъдещето, но и настоящето. Никога не сме позволявали участието на младите да бъде разделителна линия. Повече от всякога държавата ни се нуждае от усилия за единение и по-добър път“, каза Георгиев.

Последваха разкази на младежи от ГЕРБ, които разказаха защо за избрали да влязат в структурите на партиите. Сред тях е Антони Тенев, който е специализант по детска хирургия в „Пирогов“. Той разказа, че институциите в момента не стоят за лекарите и призова всички да се ваксинират срещу COVID-19.

„Ние не сме за това младите да бъдат разделяни по изкуствен принцип. Ние сме за това да имаме път и визия. Ще бъдем водени именно от тази цел. Вярвам, че доверието, с което се ползваме от г-н Борсов и партията ще се запази, а това се отвоюва всеки един ден. Силният колектив е низ от силни личности. Искам МГЕРБ да бъде низ от силни личности“, каза избраният отново за председател на МГЕРБ Георг Георгиев.

„Бяхме обвинявани, че не сме осигурили достатъчно ваксини, но никой не каза истината. Февруари беше най-труден за целия ЕС. Председателят на ЕК каза, че България е направила всичко необходимо, за да има достатъчно ваксини, но фирмите не могат да произведат колкото е нужно. Г-н Борисов направи невъзможното. Благодарение на личния си авторитет осигури достатъчно ваксини. Достигнахме 40 хил. ваксинирани на ден. Във фейсбук тръгнаха различни мемета, картинки колко е модерно да си ваксиниран. Сега най-отпред стои колко е модерно да си антиваксът. Отворете си телефоните и вижда ден 104 от протеста – „Горене на маски пред парламента“. Никога не забравяйте едно всички тирани в историята са идвали на крилете като освободители“, каза бившият здравен министър Костадин Ангелов пред младежите.

„Успешни сме, защото сме част от най-успешния политически отбор. ГЕРБ стана символ на градивното начало. Някой беше казал, че бъдещото общество ще е това, което се случва в класните стаи. При вас се вижда потенциал. ГЕРБ има най-голям управленски потенциал. Сега в НС виждаме хора с претенции, че са умни и красиви, но никой не говори за образование. Ние най-много увеличихме средствата за образование с над 2 млрд. лв. Много ще е трудно да изредя нещата, които направихме. Много сегменти реформирахме. Променихме всички учебни програми. Няма община, в която да не инвестираме. Възстановихме финансирането на толкова много дейности, които бяха затрити през 90-те. Поставиха световен рекорд по фалирали банки и предприятия. Днес родителите не знаят как ще започне първият учебен ден. Всички страни казват, че първият учебен ден ще е присъствен. Той е празничен. Нашето мнение е, че категорично трябва да започне присъствено. МЗ и МОН трябва да направят всичко необходимо да пресекат разпространението на вируса. Посочваха ни за пример в международен мащаб. България беше страната, която най-добре се справяше с дистанционното обучение“, каза Красимир Вълчев пред публиката.

„В голяма част от тях аз съм убеден в техните възможности. Виждам и еврокомисаря и евродепутати. Не може ли да се промени устава тези, които имат малки бебета да ги броим и за младежи. Когато потърся Ангелов, все къпе бебето, подстригва го. Вълчев и той“, пошегува се лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Мария Капон за мен говори за диктатор. Как ще се разхожда по София, ако има диктатура. И на последните избори ГЕРБ е първа в България и един процент го броиха 3 дни. Не машините са проблем. От машината до софтуера е проблем – флашките. И въпреки всичко ГЕРБ е първа. Стигна се до парадокса партията, която върви надолу БСП да държи мандата. След като всички им отказаха те продължават да държат мандата. Или искат да изиграят план на задкулисието, ако са купили депутати. В петък г-н Трифонов обясни колко прозрачно вървят преговорите. Преговори се правят официално. Иначе няма лошо да си ходите на гости“, посочи Борисов.

„Още през май предупредих, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Видно е, че си ходят на гости при Трифонов и Нинова, и Мая, и Христо Иванов. Изборите трябва да бъдат направени от вътрешния министър Рашков. В кой сектор се справиха по-добре от служебното правителство. Това, че проспахте месеци наред и не ваксинирахте, не са виновни сега децата и родителите, които да си стоят вкъщи и да се чудят как да ги гледат“, заяви той.

„Горихте маски, защото им запушвали устите. Защо ни карате да носим маски сега? Оставете децата. Ние сме категорично за присъствен първи учебен ден и присъствено да ходят децата на училище. Никой не ви е виновен, че проспахте ваксинацията“, заяви с остър тон Борисов.

Той се възмути от актуализацията на бюджета под предтекст, че трябва да се увеличат пенсиите. По думите му, тези които залагат сега капаните трябва ясно, да кажат, че при това положение трябва да се увеличат данъците, защото парите ще свършат, а едни хора ще си заминат за Канада и Англия и ще оставят държавата отново във фалит, точно както след Орешарски.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че при първата мигрантска криза, той като премиер и отговорен за страната е отишъл и е договорил с ЕС и ЕК 360 милиона лева за границата, както и е организирал среща с турския президент Ердоган, за да може съседната ни държава да е гарант за нулева миграция към България и Гърция. 

„Те стигат и до друга лудост, да пращат армия на границата. Представете си как идват 2 хиляди души към границата, ще ги стрелят ли. И пращат най-добрата част от армията, спецсилите – най-тежко въоръжените. Но понеже популиста излиза и говори – „Армията на границата“, така не се прави. Граница се пази с външна политика и разговори. Потърсете ме, пак ще ви свърша работата, но не заради вас, а заради българския народ“, заяви Борисов.

Той подчерта, че следващия слогън на партията ще бъде „По- силни от хаоса“, защото вече не можело да има ред в този хаос. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече