Ген. Деси се прави на Людмила Живкова, събира пари за замрялата си фондация

0

Президентската съпруга Десислава Радева е съживила дейността на замрялата си фондация „Живата вода на България“, която от 2019 г. бе в абсолютен застой. Първата дама е подела нова инициатива по тертип на Людмила Живкова и е решила да набира средства за строежа на музикален комплекс в България.

„Иска ми се България да има такъв музикален комплекс, който да превърне страната ни в значима културна и архитектурна дестинация за десетки, а защо не и стотици години напред“, казва по повод начинанието Радева. Любопитна подробност е, че патрон на дарителската кампания е президентът Румен Радев. На сайта на фондацията на жена му са публикували и негово изказване. „Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е много по-голям – става въпрос за българската култура и духовност като един от най-важните спойващи елементи за обществото“, заявява държавният глава.

Абсурдното е, че никъде не е упомената сумата, която се набира, нито колко точно ще струва реализацията на проекта. Дарителите до момента са скромна цифра – само 31 души, както и няколко организации. Не е споменато и къде ще се строи залата, но вероятно става дума за София, тъй като са дадени примери с концертни комплекси в други европейски столици.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече