Нескопосано замазват гафа на Кирил Петков за 850-те кредита от ББР

0

Замазват гафа на Кирил Петков, който се похвали, че предотвратил 850 кредита от ББР средно по 50 млн.лв

Уточнение по повод информацията, изнесена от министъра на икономиката Кирил Петков в предаването „Политически НЕкоректно“ на Българското национално радио, изпратиха от Министерство на икономиката.

Писмото пристига до медиите денонощие, след като Кирил Петков се похвали, че е успял да предотврати 850 кредита средно по 50 млн. лв., които е можела да отпусне ББР. Журналистката на БНР не реагира на абсурдното число, изречено от министъра. Невероятната сума обаче не остана незабелязана.

„Уточняваме, че в резултат на въведената мярка са спрени заеми с общ размер 850 милиона лева.

Средният размер на кредитите, за който са кандидатствали фирмите е бил около 50 милиона лева всеки от тях. Към днешна дата, лимитът на средствата, отпускани за малки и средни предприятия от ББР не може да надвишава 5 милиона лева.

Ограничението беше въведено през юли 2021 година“, гласи уточнението на икономическото министерство.

„Кирил Петков надмина себе си. Обяви, че атаката срещу него се дължи на това, че е спрял процес на даване на 850 кредита по около 50 млн. средно. Това са 42 млрд. (надявам се е ясно, че няма банка с такива пари).

Петков живее от лъжата и за лъжата, и то с удивителна неграмотност. Също така сподели, че не си е започнал политическия проект, защото бил служебен министър и трябвало да бъде безпартиен. Такова изискване нито има, нито някой е поставял (Янаки Стоилов е ясен пример).

Лъжа + неграмотност + некомпетентност. Трябва да се види от всички ни. Особено от един от нас“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече