Обвиненият в плагиатство човек на ИТН Петър Илиев, преиздаде книгата си с 80 страници по-малко

0

Докато СУ проверява за плагиатство, книгата на предложения от ИТН вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ се появи, но с 80 страници по-малко.

Реалният брой страници, и първоначално обявеният такъв, е 697. Вчера обаче, според сайта на издателство „Нова звезда“, книгата се сви до 618 страници, стана ясно от публикация на фейсбук страницата в „Правна лудост“. 

Именно тази група в социалната мрежа първа установи нередностите около труда на фаворита на Слави Трифонов и имаше основен принос да стартира разследване за плагиатство. Сега от „Правна лудост“ са убедени, че книгата се преиздава със задна дата „за замитане на следи“ – окастряне на частите от книгата, копирани от друг научен труд. 

Скандалът около Илиев се завъртя след няколкото му поредни номинации на различни постове в проектокабинетите на ИТН (правосъден министър, вътрешен министър и вицепремиер). Тогава той беше обвинен, че е преписал дословно голяма част от „Парламентарен контрол“ – дисертацията на доц. Наталия Киселова.

Няколко дни по-късно етичната комисия на СУ започна проверка по обвиненията в плагиатство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече