Щерката на Бриго Аспарухов – от дясна ръка на Светльо Витков до сътрудник в НС

0

За първи път в Народното събрание влиза дъщерята на генерал Бриго Аспарухов. Тя е посочено от съпартиеца му и приятел от много години насам Петър Кънев. Червеният икономист се е доверил на Светла Аспарухова, която преди това работеше за музиканта и лидер на „Хиподил“ Светльо Витков, пише Галерия.

Преди година Витков направи партия „Глас народен“ и дъщерята на Бриго беше най-близкият му съратник  в политиката. Тя дори беше в инициативния комитет, който го издигна за президент през 2016 година. Не е ясно дали Светла Аспарухова е скъсала партийната си книжка от „Глас народен“, но членството в партия не е проблем за това да бъде сътрудник. За топлата връзка между Светльо Витков и червената партия се говори от влизането му в политиката, но сега става официална.

Бащата на Светла Аспарухова е бивш шеф на Националната разузнавателна служба. Беше депутат от БСП в 39-ото Народно събрание. Сега е активен партиец, но не е кандидатствал за депутат след неуспеха  на местните избори в София през 2005 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече