Страх скова БСП заради партията на Кирил Петков

0

БСП очевидно се страхува от бъдещата партия на служебния министър на икономиката Кирил Петков. Новината изплува от участие на червения депутат Александър Симов в сутрешния блок на БНТ.

В отговор на въпрос ще станем ли свидетели на политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Симов заяви: „Не мога да ви кажа, това трябва да кажат самите те. Право на всеки български гражданин е да създаде партия.

Такава партия, ако се появи, трябва да отговори на въпроса кой я подкрепя и как си представя бъдещето развитие на България. Чухме как служебният премиер каза, че би подкрепил партия на Кирил Петков.

Когато попитаме президента подкрепя ли това, това в никакъв случай не е атака към Румен Радев. Нормално е хората да си задават въпроси. И ще чакаме отговори.

Нас не ни притеснява нищо, някои други политически сили би трябвало да са притеснени от появата на Кирил Петков и Асен Василев като политически фактори. На този етап смятам, че президентът не би се ангажирал с подобни формации“, надява се Симов.

„Не бързаме с връщането на мандата. Задържахме го достатъчно и протегнахме ръка за съгласие, но нашата покана не беше приета. Затова решихме, че задържането на мандата е безсмислено и ние ще го върнем на 7 септември, когато в Народното събрание трябва да се гледа актуализацията на бюджета”, обясни още народният избраник от Столетницата.

„Когато върнем мандата, президентът има право да удължи работата на парламента с ден-два, за да може да бъде приета актуализацията на бюджета. Актуализацията може да бъде приета в рамките на следващата седмица“, отбеляза той.

Предстои ни една предизборна кампания, чиято основна тема ще бъде кой е виновен за стигането до нови избори. БСП не може да бъде обвинявана в това. Направихме всичко възможно България да има редовно правителство. Сега в 12 без 1 някой иска да приема закони. „Демократична България“ иска да задържим мандата, за да се разгледат промени в Закона за съдебната власт.

Ако наистина искат тези промени да бъдат приети, защо не ги внесоха по-рано? Правят това искане, за да имат какво да говорят на своите избиратели. Не приемам в тази кампания някой да трие мръсните си ръце в БСП. БСП беше партията на здравия разум в тази кампания и търсеше съгласие, но срещнахме голяма доза партиен егоизъм, заяви Симов.

След следващите избори няма нищо, което да не може да се случи, което се случи и сега. Смятам, че това са избори, които никой не искал. Повечето хора искаха управление, защото виждат проблемите, които се задават, посочи социалистът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече