Георги Харизанов: Къде са парите за АМ „Хемус“ и защо никъде не се плаща

0

„Едва ли някой се радва от това, че държавата влиза в хипотеза на свръх дефицит, а публичните финанси се намира в хаос след 12 години, в които бяхме свикнали в подреден комфорт и бюджетни излишъци…“,  коментира пред БНР Георги Харизанов от Центъра за дясна политика за това доволни ли са от ГЕРБ от политическите скандал.

„При избори на 4 април тази година и при разпуснат парламент в края на март, ако някой сериозно твърди, че ГЕРБ преди това е трябвало да предвиди актуализация на бюджета, не е сериозно.

Чуха се едни радостни възгласи колко новата администрация / бел .ред. служебният кабинет/ си изпълнява приходната част, как НАП под вещото ръководство на завърналия се от Дубай фитнес – инструктор г-н Румен Спецов, как отлично си върши работата. Една нова депутатка от ДБ, заредена с романтизъм, каза, че днес е супер ден за българската демокрация и как Асен Василев пълни бюджета.

След като му е пълен бюджета на Асен Василев, защо няма пари за нищо? И защо да са виновни ГЕРБ за това? Защо са свършили парите? Къде са парите за автомагистрала „Хемус“, защо не се плаща на пътното строителство, къде са парите и защо никъде не се плаща?“, попита  риторично Харизанов.

„Защо не се прави пътят Перник – София? Хайде, парите за „Хемус“ ги ограбиха, решиха, че няма нужда да се строи, но пътят за Перник защо не се прави от тези блестящи икономически мозъци? Аз мисля, че сега не се плаща, защото свършиха парите от магистрала „Хемус“… Защо е недоволен целият пътен сектор – ако имаше един порочен договор, разбирам всички останали фирми да възразят, но аз виждам, че на всички не се плаща и никой не е доволен…това виждам. Това е така, защото правителството не се справя с приходната част – ние в момента сме в 5 на сто дефицит и ако продължава тази разсипия още известно време България скоро ще бъде посетена от Европейската комисия, която ще изиска държавата да си преразгледа публичните финанси“, заяви още в „Преди всички“ Харизанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече