Богдан Милчев от Института за пътна безопасност: Разиграва се театър между Нанков и Комитова, те действат в съдружие

0

В момента се разиграва невероятен театър между Николай Нанков (бивш министър на регионалното развитие в правителството – б.р.) и Виолета Комитова (служебен министър на регионалното развитие – б.р.) пред цялото български общество. Те действат в абсолютно съдружие, нищо, че ни се показва някакъв конфликт между тях.“. Това каза пред БНР Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност. 

„Вчерашната среща беше разпоредена от служебния премиер Стефан Янев, тъй като от Виолета Комитова от няколко месеца не реагира на сигналите ни. Затова ние се обърнахме към президента и към премиера и те разпоредиха да се осъществи тази среща между строителните фирми, Института за пътна безопасност и министър Комитова. Знаете ли какво се случи вчера на тази среща? Г-жа Комитова избяга, нямаше я, а двамата зам.-министри, които тя изпрати, се извиниха, че късно са разбрали и не са подготвени да дадат отговор на въпросите и ще отложим срещата за друг път. Ние това сме го записали и документирали“, разказа Милчев.

Той посочи, че двамата заместник-министри са се опитали да прехвърлят отговорността за състоянието на пътищата в страната на предишния премиер Бойко Борисов.   

Милчев обяви, че още през юни са изпратили в МРРБ 11 доклада за нарушения по време на строежите на пътищата по времето на правителството на Борисов:

„Тези доклади ги предоставихме на г-жа Комитова, но реакция нямаше. Само шефът на АПИ, който вече не е на този пост, но тя го беше назначила, излезе и заяви, че на АМ „Тракия“ не се строи с качествени материали. Те след това го махнаха и много скоро магистрала „Тракия“ беше пусната за движение“. 

Според Богдан Милчев сегашното служебно управление не иска да назначи международен одит на качеството на пътищата в страната, защото ще искат да продължат да работят със същите строителни фирми, които са строили и по времето на Борисов:

„Идеята е да се създаде театър пред обществото колко лоши са едните, а другите са добри, но те са в симбиоза и фирмите строят и при единия, и при другия. Моделът ще бъде един и същ“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече