Бойкот! 8 от 10 проверени заведения работеха след полунощ София

0

Дни след въвеждането на вечерния час заведения бойкотират забраната и работят на пълен капацитет дори и след полунощ, съобщава Би Ти Ви.

От 10 проверени заведения в София в петък вечер, само две са спазили здравните мерки и забраната за работа след 23 часа. Това установи РЗИ.

Санкциите за нарушаване на вечерния час са следните: за физически лица стигат до 1000 лева, а за юридически до 2000 лева.

На първото проверено място клиентите не се притесняват, че не спазват ограниченията, а други отричат, че са се запътили към отворени барове.

„Самото заведение не трябва да работи, това е основното нарушение“, заяви Радка Проданова, инспектор от РЗИ-София.

Оказва се, че и второто проверено място отказва да спазва вечерния час, а посетителите казват, че не се притесняват от вируса.

Собствениците обясняват, че не могат да изгонят клиентите си, но не ги обслужват след 23 часа.

„Те просто не пожелаха да спазват работното време, което ни е наложено от властта“, каза собственикът Дениз Александров, а управителят Слав Найденов допълни, че „нямат правомощия да ги изгонят“.

„Те са си платили за консумацията в обекта и нямаме правото да ги гоним, след като те са си заплатили за този престой. Ние сме си издали сметките в 23:00 ч. и сме приключили работа с тях“, добави Александров.

На три от проверените заведения бяха връчени актове, а при пет покани за връчване, тъй като не е открит отговорник за обекта. За цялата седмица в София са констатирани над 260 нарушения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече