Ива Митева: Не говоря с Татяна Дончева от момента, в който ме нарече болонка

0

Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка ми има политически мотив и е свързана с промените в закона за НСО, Това каза председателят на Народното събрание Ива Митева пред бТВ.

Тя обясни, че сигналът е подаден по време на дебатите за закона за НСО в 21 ч. вечерта и до следващата сутрин – 10:40 ч. тя не е била уведомена за него.

„Самата служба за охрана не е знаела и това поставя въпроса защо“, каза Митева.

Тя уточни също, че след като е разбрала за заплахата от началника на НСО е започнало едно прехвърляне между институциите – от прокуратурата казали, че при тях няма сигнал, насочили към МВР, които насочили към правосъдното министерство. „Въобще много интересно развитие има този сигнал“, обобщи Митева.

„Няма какво да се лъжем – това момче няма как да подаде един сигнал или да напише едно писмо и да го изпрати точно на пресцентъра на Министерство на правосъдието“, каза Митева.

Въпреки случилото се Митева е категорична, че охраната на бивши председатели на Народното събрание трябва да бъде премахната в срок от шест месеца след изтичане на мандата или в срок на една година.

„Все още не знам кога ще бъде разпуснато Народното събрание, но ми се иска да можем да проведем заседанието си в сряда и да разгледаме основните си законопроекти, за да приключим работа поне с вдигната глава“, каза Ива Митева.

„Критичният ден е петък, 17 септември. Тогава започват консултациите при областните управители и трябва да се определят условията за гласуване извън страната“, каза Митева.

Тя уточни, че извънредно заседание на НС в понеделник за Закона за НСО няма да има, тъй като депутатите били приели нов правилник на работа, за да работят по-бавно и ефективно.

„Има срок от три дни, в които да се разгледа доклада от комисия. Все още няма такъв доклад, не мога да насроча заседание“, каза Митева.

По думите ѝ тези промени в правилника за работа били предложени от „Демократична България“. „Когато се правят предложения, те трябва да бъдат много добре обмислени. Трябва да се познават процедурите, но виждате – желанието да работим по-бавно, понякога, може да ни изиграе лоша шега“, коментира Митева.

„Никога не съм имала лоши отношения с Татяна Дончева. Спрях да говоря с нея от момента, в който тя ме нарече болонка“, каза Митева.

Председателят на парламента се почувствала засегната най-вече заради липса на уважение. „Да, не сме в политиката, за да се харесваме, но поне трябва да имаме елементарно уважение един към друг“, каза тя.

Относно скандалa познат като 500К Митева коментира, че Татяна Дончева не е разговаряла с нея за преминаване в друга партия.

„Това показва, че този тип политици вече са изчерпани. Това показва, че промяна по този начин няма как да стане. Че народни представители с пет-шест-седем мандата в НС няма да донесат промяната“, смята Митева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече