Пир по време на чума:   Минеков раздава бонуси в културното ведомство

0

Културното министерство е единствено от служебния кабинет, в което служителите са получили средства под форма на допълнително материално стимулиране, пише в новия си брой „Галерия“.

Решението било взето лично от Велислав Минеков, който преценил, че подчинените му са свършили достатъчно работа, за да бъдат стимулирани финансово.

Напрежението в арт гилдията напоследък е огромна заради появилата се информация, че министърът не е внесъл искане за актуализация на бюджета за култура. Той го  опроверга с твърденията, че е поискал допълнителни 27 милиона лева.

Минеков призна че досегашният бюджет е „ошушкан“ заради пандемията, а загубите са огромни в размер на 50 милиона лева.

Главната цел на министерстването му досега бе превръщането на остров Свети Кирик близо до Созопол в арт център. Затова ще са необходими 150 милиона лева, а Минеков твърди, че води разговори с френския  посланик Флоранс Робин за френски инвестиции в начинанието.

В същото време снимане на нови филми е замразено защото все още не е разписан правилник за прилагането на новия Закон за филмовата индустрия. От ведомството уверяват, че най-вероятно ще се намерят пари поне да бъдат завършени лентите, работата по които вече започнала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече