След три тайни срещи: Кирил Петков отказва общи листи на Христо Иванов

0

 Бившият вече служебен министър, Кирил Петков, развива интензивна дейност за формирането на своя бъдеща политически проект. Именно от неродената още партия се очаква да се пренаредят пластовете във властта сред така наречените формация от протеста, пише в новия си брой „Галерия“.

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов е провел три срещи с Кирил Петков, заедно с още 13 души. Впоследствие Петков се дистанцира от формацията по неясни причини и когато е избран за министър, обяснява, че е безпартиен и няма нищо общо с кръговете около тази партия.

С избирането му за служебен министър Петков се превърна в новия Мистър харизма и е най-актуалната политическа звезда у нас. В същото време информациите за нов политически проект, който замисля с подкрепата на президента Радев, е сред най-коментираните теми през последните месеци. Според неофициални социологически прогнози бъдещата партия около Кирил Петков би събрала в най-добрия случай максимални 400 хиляди гласа, привличайки електорат от ляво и дясно, както и голям брой разочаровани симпатизанти на „Има такъв народ“, без да успее да разбие твърдото ядро на която и да е партия

По информация на „Галерия“, лидерът на „Да, България“ Христо Иванов искал на трите срещи с Кирилов да координират бъдещите си действия и евентуално да влязат в коалиция. Въпреки тайната ревност, която Иванов изпитва към служебния министър заради нарастващата популярност на икономиката, очевидно е преценил, че е по-добре да действат заедно, за да постигнат цели, от които всеки да има изгода.

Иванов е предложил на Кирил Петков на бъдещите избори служебният икономически министър, финансовият Асен Василев, както и просветният Николай Денков да бъдат водачи на листи с гарантирани места на министри в бъдещото правителство и евентуално премиерско място за Петков.

Изненадващо обаче харвардският възпитаник е отказал офертата. Последвало е ново предложение Петков и Василев да се влеят в Демократична  България и да станат нейни съпредседатели. И това предложение не е получило положителен отговор. Без резултат остана и третата среща, което навежда на мисълта, че Кирил Петков и Асен  Василев следват свой план и предпочитат да реализират собствена политическа игра със собствени листи, вкарвайки в парламента солидна група депутати, макар че евентуалната формация ще бъде захранена от сериозен брой от десния политически сегмент.

Все по-упорити стават слуховете, че Петков ще действа в колаборация със Зелените, които са част от коалицията „Демократична България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече