Стефан Янев дистанциран от партията на харвардците

0

Служебният премиер Стефан Янев не е сред поддръжниците на проекта на Кирил Петков и Асен Василев, въпреки че тъкмо той публично оповести, че би подкрепил тяхната партия.

Изявлението, което бе направено в телевизионно интервю и даде старт на предположенията, че служебните министри работят в колаборация с президента, било направено, за да потуши напрежението, което съществува между него и харвардските звезди. Между Янев, Петков и Василев тлее напрежение от доста време и тримата трудно намирали съгласие по ключови за държавата въпроси. Младоците имали различна визия за политиката от възпитания във военна дисциплина и стратегическо планиране генерал. По информация на „Галерия“, Янев обявил публично подкрепата си за бъдещия проект на Петков и Василев, но не от вътрешно убеждение, а защото проектът се ползва с подкрепата на президента.

 Стефан Янев е един от най-доверените хора на Радев.

 Той бе служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната в кабинета на Огнян Герджиков през 2017 година. В последствие стана секретар по сигурност и отбрана на президента, а по-късно бе назначен за  служебен премиер.

Генералът е фаворит на американското посолство и лично на Херо Мустафа, която не крие пристрастията си и към Кирил Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече