Спецов е продал фирмата си със задължения от 1,5 млн. лв., твърдят от ГЕРБ

0

„В продължение на 3 месеца чакахме отговор от МФ за милион и половина, свързан с данъчната проверка на фиртмата на шефа на НАП – г-н Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от г-н Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че г-н Румен Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 година”. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

По думите му това означава, че г-н Спецов е знаел, че дължи 1,5 милиона лева от ДДС и въпреки това е продал фирмата си.

По думите му това означава, че г-н Спецов е знаел, че дължи 1,5 милиона лева от ДДС и въпреки това е продал фирмата си. „Това означава, че има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев – с новото служебно правителство, ще продължава ли да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо”, допълни Гаджев.

От своя страна Александър Ненков посочи, че бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Румен Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече