Дали проектът на Петков не е правен от съветници на Радев зад гърба му?

0

“Не е ясно дали президентът е знаел за създаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев или това е правено от негови съветници зад гърба му. Затова сме поставили този въпрос, за да има ясна позиция от самия президент.” Това заяви пред Нова телевизия членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.

Проданов посочи, че Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с членове и структури на БСП в цялата страна, включително и в София. Той подчерта, че членовете в БСП са мъдри и коректни хора и това трудно би се случило.

“А и Кирил Петков и Асен Василев са по-скоро десни хора. Това, което заявиха: с „десни мерки – леви политики“ е оксиморон – като дървено желязо. Членовете на БСП са коректни хора. След като са провеждани такива разговори с тях, те са дошли и са информирали ръководството. Заради социалистите ние сме сезирали президента и обществото, защото тези процеси не бива да продължават.”

Христо Проданов посочи, че в левицата няма ревност и БСП не се отнася собственически към своите членове. “Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция.

Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме и продължаваме да го правим. Просто искаме същото коректно отношение от другата страна. Това е всичко и нищо повече. Преди да информираме обществото сме информирали президента, че в неговия екип има такива хора, които действат срещу БСП”, каза той.

Социалистът коментира, че бившият член на БСП и настоящ секретар на президента Николай Копринков е в дъното на случващите се неща. Той не се ангажира с отговор дали президентът Радев знае за това, но предположи, че се прави зад гърба му.

Относно опита за купуване на пртия от коалиция “БСП за България” Проданов посочи, че за всяка политическа формация е важно да печели своите гласове, избиратели, поддръжници и членове на базата на политически идеи и послания, а не чрез пари.

“Ако това е новият морал, който поредните спасители ще ни предлагат, благодарим.

Изниква и друг важен въпрос – откъде тези хора имаха толкова пари. Това показва, че зад този проект надничат някакви икономически лобита и интереси“, заяви Христо Проданов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече