Иван Драшков – тайният съветник на Румен Радев

0

Бившият шеф на ДАНС Иван Драшков е станал най-довереният съветник на президента Румен Радев, твърдят отлично осведомени източници на „Уикенд”.

Те забелязали, че Драшков не пропуска ден, без да се отбие в сградата на „Дондуков” 2. Засега като неофициален съветник, допълват източниците ни. Обикновено влиза около 8 сутринта и стои при държавния глава не повече от час.


Президентът направо се отчаял от официалните си съветници, част от които се издъниха и замесиха в гръмки скандали. Затова прибягнал до услугите на опитен ветеран като Драшков, който е не само генерал-майор от резерва, но и част от професионално-приятелския кръг „Монтерей”.


Драшков, вероятно заради кариерата си на контраразузавач, бяга от публичност. За него последно се чу в началото на тази година. Оказа се, че е влязъл в Съвета на директорите на Националната футболна база в Бояна и мястото му там е гарантирано до 2023 г., както пише в Търговския регистър.


Официално Драшков се занимава с консултантски бизнес в областта на сигурността и оценка на рисковите инвестиции. Източниците ни не знаят дали той консултира президента през фирмата си. По-вероятно е да съветва Радев по приятелска линия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече