Антиваксърите от Варна – платени от Костя Копейкин

0

Антиваксърите от Варна, нападнали онзи ден изнесения пункт в Морската градина, са на хонорар при кремълската подлога Костя Копейкин, научи Lupa.bg от свои източници в МВР. В момента срещу лидера на „Възраждане“ се води следствие и нищо чудно на криминоигенния менте политик отново да му щракнат белезници.

Иначе лидерите на антиваксърската групичка официално са трима. Единият е адвокат Никола Николов, с него са две жени от „Комитет за Спасение“ – Варна. Едната от тях споделя, че не са спали от вълнение и ще бъде „голяма забава“ като отидат до мобилния пункт и да изискат документите за ваксините.

По наша информация групичката е в орбитата „неформални“ на партия „Възраждане“ и е финансирана с незнайно откъде пристигащите средства на Копейкин, който се превърна в истински майстор на метежите в последната година и половина. Миналия септември Костя дори беше арестуван при опит да щурмува полицейски кордон пред парламента.

Иначе антиваксърите започнаха акцията си мирно, както виждаме на заснетото от тях видео. Те уж искали да питат защо пунктът бил в линейка, защо на децата и възрастните се слагали еднакви дози и изразяват надежда „да затворят и този пункт“. 

Мъжът зад кадър показва чакащите на опашка и пита дали лекарите имат разрешително за употреба на партидата ваксини и кой е номерът.

Работещите в пункта се обаждат на главния лекар, за да разясни ситуацията. Видимо недоволен от отговора обаче мъжът зад кадър повишава тон и започва да обяснява как в пункта се поставят препарати без разрешително и как това е „престъпление“. 

Мъжът вдига скандал и заявява, че ще обади на тел. 112, за да дойде полиция и да закрие пункта.

Полицията идва, като вместо да изгони антиваксърите, приканва медиците да напуснат и да не поставят ваксини.

Това дава основателен повод на антиваксърите да разпространяват фалшивите си новини, че ваксините са „опасни“. Дори се хвалят, че благодарение на тях са задържали лицата, поставящи ваксини, т.е. медицинските лица.

Полицаите изискват документи от медиците, неясно по какви причини.

Антиваксърите дори обясняват, че ще пуснат жалба в МВР и прокуратурата.

По-скандалното е, че полицаите заявяват, че ще правят опис и ще се провери с какво се имунизират хората в мобилните пунктове.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече