Радев под въпрос за нов мандат, ако не спечели на първия тур

0

Единственият засега кандидат за президент Румен Радев гарантира оставането си на Дондуков 2 ако успее да събере нужната подкрепа още на първия тур, пише в новия си брой „Галерията“.

 Негов сериозен конкурент би могло да бъде само от ГЕРБ, чието име все още загадка. Твърди се, че бившият президент Петър Стоянов може в крайна сметка да приема предложението. По предварителни социологически проучвания обаче шансовете му срещу Радев са нищожни, което може да бъде истинската причина за отказа му.

Кристалина Георгиева да бъде новият силен коз на ГЕРБ напълно отпада след грандиозния скандал, в който бе забъркана шефката на Международния валутен фонд, която да е обвинена, че по време на работа със Световната банка е оказвала натиск в полза на Китай.

Предположението да заложи на уволнения шеф на Пирогов проф. Асен Балтов също намаляват, най-малкото защото травматологът няма никакъв политически опит. Новите имена които се въртят напоследък като евентуални кандидати на Борисов са Томислав Дончев и Димитър Радев. Заради високото доверие с което се ползва Радев, въпреки отправените към него критики за разединение на нацията, негов силен конкурент би спечелил до 25%, твърдят политолози.

ДПС със сигурност ще имат своя номинация за президент.

Хората на Доган не искат да печелят вота, но, но при евентуален втори тур електоратът им ще бъде против Радев заради парливия  въпрос, който президентът зададе на Мустафа Карадайъ коя е неговата родина майка.

Засега все още не е ясно дали Демократична България ще има своя номинация. Коалицията била разделена на полярни лагери дали да издигне кандидатура. От една страна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов многократно е казвал, че няма забележки към Радев, от друга страна хората в ДБ смятали, че трябва да утвърдят идентичността си като издигнат кандидат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече