Илхан Кючюк: Кръгът „Капитал“ сатанизира Пеевски, той е тяхна мишена

0

„Години наред с трите си медии, г-н Пеевски разкриваше олигархичните зависимости на кръга „Капитал“ и Иво Прокопиев с властимащите. Г-н Пеевски разкриваше този порочен модел, за който говоря и затова се превърна в основна мишена на „Капитал“. Целта беше да бъде унищожен и обвинен във всевъзможни грехове, и в крайна сметка неговия личен образ да бъде сатанизиран“, заяви председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк.

„Допуснахме грешка като години наред мълчахме за тези факти, за да не нарушаваме добрите междупартийни отношения в България и да не уроним репутацията на държавата пред международните ни партньори.

Но в момента, в който видяхме, че в името на демокрацията този порочен модел, при който има хора, които участват в управлението на държавата без да са се явили на избори, решихме че техните действия трябва да бъдат осветени и реших да го направя пред колегите от Европейския парламент“, заяви още Кючюк.

„Убеден съм, че САЩ бяха подведени за г-н Пеевски по „Магнитски“ с информация, която не отговаря на действителността.

Г-н Пеевски по абсурден начин бе обвинен, че участва в схема за продажба на чуждо гражданство и паспорти. В същото време правосъдният министър Стоилов обясни, че няма данни г-н Пеевски да се занимава с такава дейност в каквато го обвиняват.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече