Секретар на Румен Радев, нахапана от Меглена Тачева, е говорител на новата партия

0

Ирина Гъркова, която до миналата сряда се подвизаваше като секретар на президента Румен Радев по духовност и култура, напуска екипа на държавния глава, за да стане говорител на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Това разкриха запознати с плановете за новия политически проект и участниците в него, които се шегуват, че тя ще е новата Севда.


Кариерата на Гъркова е може би уникална с това, че тя е съветник на двама президенти, при това антагонисти – Плевнелиев и Радев. Иначе от години минава за протеже на бившата вицепрезидентка Маргарита Попова. Тя я довежда на „Дондуков” 2, като двете преди това се сближават в правосъдното министерство.


Ирина зарязва журналистиката в края на 90-те години и става експерт в пресцентъра на Министерството на правосъдието. Там обаче изживява и един доста мрачен период по времето на Миглена Тачева. Според пикантни слухове от онова време, се стига до физически сблъсък между двете, при който красивата Ирина е захапана по ръцете от по-силната физически министърка. Защо избухва такава ненавист между тях, остава загадка, но подобни сцени обикновено са от страст.


Може и да е случайно съвпадение, но след инцидента пиарката излиза в дълга отпуска и се връща едва когато начело на ведомството застава Маргарита Попова. Под нейното крило Гъркова се издига  до шеф на „Връзки с обществеността и протокол” на правосъдното министерство.


Когато Росен Плевнелиев и Магарита Попова влизат в „Дондуков”2 Гъркова става секретар по култура, духовно развитие и национална идентичност. Същата позиция запазва и при Румен Радев, което е наистина уникална приемственост между толкова различни президенти. Зли езици обясняват, че зад това се крият здрави връзки в масонски ложи. Както е известно братята и сестрите от тайните общества много си помагат, особено в кариерното развитие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече