Румен Радев не стои зад проекта Петков- Василев (Младите юпита подкрепят президента, за да ухажват левия електорат)

0

Противно на широко разпространяваните през последните месеци твърдения, че партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василиса е проект на Румен Радев, формацията се оказало, че е замисъл на харвардските възпитаници. С партията на харвардците са свързани хора от президентския екипи и държавният глава напоследък не гледал с добро око на това, пише Галерия, позовавайки се на няколко свои независими източници.

 Според запознати със замисъла на най-новата парти, която сигурно ще влезе в следващия парламент, има за цел да прокарва идеите единствено на Петков и Василев.

Те използвали престоя си в Министерския съвет, за да натрупат популярност, а демонстрираната близост с Радев била съзнателно поведение, за да се възползват от неговия рейтинг и да разширят ветрилото на подкрепата си. Неслучайно двамата твърдо застават зад кандидатурата на Радев за втори мандат, защото били респектирани от поведението му, а той им е дал пълна свобода.

 Странната ситуация се оказва благоприятна и за двете страни и тя е причината Радев да не заявява открито дали стои зад проекта на Петков и Василев. Държавният глава също има полза от подкрепата на двамата младоци, които са масово харесвани и възприемани като новите политически спасители, които ще ремонтират държавата.

Напоследък обаче се появиха безспорни доказателства, че новите политически звезди не са замисъл на Радев.

Отношенията между Кирил Петков ,Асен Василев и служебния премиер Стефан Янев са особено напрегнати, а търканията са се появили още когато двамата са били министри.

Включването на знакови лица от БСП в инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова също категорично говори, че левицата се е обидила и че президентът, който влезе на Дондуков 2 с нейната подкрепа не е заради задкулисни връзки с Кирил Петков и Асен Василев.

Горещата ситуация ще направи още по-интересен изборът на 14 ноември, когато хората ще бъдат разделени между подкрепата за партия, на която симпатизират и държавен глава, който е свързан с друга.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече