Деси Радева иска пост в ООН

0

Първата дама Десислава Радева е споделила любопитни детайли от професионалната си биография в бизнес социалната мрежа Linkedin, където потребителите по цял свят си търсят работа и въвежда публично трудовата си характеристика,  писа „Ретро“.

Досега съпругата на президента Радев споменаваше с гордост единствено за стажа си във фабрика за бира „Загорка“, както и във ВВС, където пламва любовта им. Наскоро обаче е добавила и другите си работодатели през годините. Официално тя твърди че трудовият и стаж започва през 2002 година, като е спестила, че преди това е работила като манекенка, сервитьорка в Студентски град, била е секретарка на Слави Трифонов. Деси е бил асистент на шефа на „Загорка“ в  продължение на четири години. Напуснала заради нервен срив и после почти година изкарала като безработна, преди да постъпи в голям столичен хипермаркет за продажба на строителни материали. Търговията с тухли и железария не била по вкуса й, и сред колектива на магазина тя се задържа едва 10 месеца. Веднага след напускането си се уредила в клона на престижна компания за човешки  ресурси „Менпауър“. Там работи като служител който отговаря за назначаването на персонала, но издържала на позицията 8 месеца. Амбициите й се простирали по-далече и решила да пробва в Швейцарска компания за реклама и PR, където работила като мениджър година и един месец. През 2010 година Десислава сменя посоката на професионалния си път и получила назначение в благотворителна фондация „Работилница за граждански инициативи“ . Според биографията й е била маркетинг мениджър в организацията,  но защо е напуснала само след девет месеца от там остава мистерия.

Същата година тя получава знаково назначение във ВВС, където работи паралелно на две длъжности до старта на първата кампания на Румен Радев за президентски избори през 2016 година, когато все още нямат брак и живеят заедно като любовници.

 От 2017 година насам президентшата се хвали, че е собственик на фондация „Живата вода на България“, която бе зарязала близо две години. След като направи две издания на състезанието за ученици „Пазим езика си“, се завърна на бял кон в благотворителността.

В стил Людмила Живкова Деси подхвана инициативата за строеж на музикален комплекс в България. Очевидно Деси планира все някой ден да скъса с професията първа дама. Поради тази причина тя записа и завърши магистратура „Политически патологии“ в Софийския университет на 50-годишна възраст. В бизнес мрежата Радева е посочила, че се интересува от ООН и е съвсем възможно погледът и да е устремен натам и да се готви за международна кариера. През последната година и половина като цяло тя остана в сянката на мъжа си, след като на излеянията  й във Фейсбук бе наложено вето и е зажадняла за професионални изяви, коментират хора от нейното обкръжение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече