Иво Прокопиев бродира зад Лозан Панов

0

Името на Лозан Панов в списъците за президент на България е ясен знак за това как Иво Прокопиев и кръгът Капитал се опитват да бродират зад сцената и да налагат свои кадри на най-важните места в България, пише в новия си брой „Галерия“.

Кандидатурата на Лозан Панов е лансирана от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“ и бе обявена официално почти веднага, след като стана ясно че професор Атанас Герджиков се кандидатира за президент с подкрепата на ГЕРБ-СДС.

Според запознати в кръговете на Демократична България до последно не е имало единна позиция дали да издигат кандидати и кой точно да бъде той.  Както „Галерия“ писа, първата номинация била за оперната прима Александрина Пендачанска, предложена от бившия премиер Иван Костов. Оперната дива обаче няма никакъв политически опит и откаа да влезе в битката.

Лозан Панов е обсъждан като кандидат на ДБ отдавна, но той самият не искал да афишира отношенията с партията на умните и красивите. Кандидатурата му е издигната след доста противоречия в в Демократична България. Хари Симеонов и други били твърдо против ДБ да има свой кандидат.

Развивали тезата, че Румен Радев има най-големи шансове за победа пред, който и да е кандидат на ГЕРБ и не трябва по никакъв начин да му се пречи. В същото време генерал Атанас Атанасов оказал силен натиск на своите хора в БСП да издигне кандидат и тук някъде се намесва „Правосъдие за всеки“,  организация, която никога не е крила връзките си с Прокопиев и „Капитал“. Нещо повече, те налагат и Мария Касимова-Моасе за вице. Дъщерята на актьора Хиндо Касимов неслучайно е сред избраниците на Прокопиев. Преди години тя бе главен редактор на списание издавано от Капитал – Капитал лайт, културно приложение, което няма нищо общо с правораздаването и проблемите на съда и прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече