Дъщери, синове и племенници на БСП величия в листите

0

Наследници на заслужили БСП-фамилии са поставени на хубави места в листите на Столетницата за столичните 23, 24 и 25 многомандатни избирателни райони. Както обясняват отлично запознати, кандидатите за народни представители са подредени лично от Корнелия Нинова и дясната й ръка и бивш зам.-шеф на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

Официално уж листите се избират с тайно гласуване от социалистите на партийната конференция, проведена миналата събота. На нея обаче другарите просто потвърждават това, което им е спуснато отгоре, смеят се източниците ни.  


Най-впечатляващо е присъствието на Теодора Руменова Овчарова, дъщерята на бившия енергиен министър от времената на Жан Виденов и Сергей Станишев. В сравнение с миналата листа тя е вече с едно място напред, от 5 позиция сега е на 4-та. Младата майка не е известно да работи нещо или да има някаква кой знае каква професионална компетентност, допълват запознати. Те обаче припомнят, че и втората инстанция – Апелативният спецсъд даде условна присъда от две години затвор на Румен Овчаров заради безстопанственост при  отдаването под наем на „Мини Бобов дол”. Самият той, разбира се, определи присъдата си като поръчкова и абсурдна. Овчаров е сред най-активните борци за закриване на спецсъдилищата, но с оглед на неговото битие на подсъдим това е  напълно разбираемо.


Друг кандидат за депутат с родова история е гинекологът Александър Кобаков, поставен на 5 място. Твърдо минава за човек на Христо Проданов, потвърдиха пред „Уикенд” познавачи на задкулисието в БСП. И допълниха, че неговият чичо Костадин Кобаков е бил депутат преди години от листата за Пазарджик, откъдето впрочем започва и пътят в медицината на племенника му. Костадин Кобаков като парламентарист е запомнен най-вече с това, че през 2008 г. развива „скромна” теза за депутатската пенсия, която според него трябва да стане над 1500 евро.
За младия Кобаков казват, че е много затворен, тих и мълчалив и това са черти, които според източниците ни, трудно се свързват с портрета на народен представител.


Друга странна птица в листата е някоя си Ивона Никова. За нея другарите й подочули само, че е счетоводителка от „Красно село”. Тя обаче била приятелка с Корнелия Нинова и явно това стига, за да се бори за парламента.
По-загадъчен от нея, казват, е само някой си Боян Златев. „Нито сме го чували, нито сме го виждали” – кълнат се редови социалисти. Според едни слухове той бил бизнесмен и от много работа не можел да участва в партийните сбирки, нито да се представи пред другарите си. Други обаче казват, че Златев е завършил „Обществени политики и практики” в УниБИТ и е в консултантския бизнес. Бил и шеф на младите социалисти в „Младост”, но не е от познатите лица в партията, нито пък е активен по форумите на Столетницата.
Като любопитна фигура се сочи и младият Владислав Промский, който според източниците ни идвал от района на Панчарево. Те допълват още, че навремето баща му се познавал с влиятелни мутри от висаджийските среди. Синът е около 30 годишен и явно вече е спечелил доверието на елита на Столетницита, щом го спускат в листите й за депутати.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече