БСП и АБВ пак се коалират

0

Енергиен форум, организиран от АБВ на Георги Първанов и Румен Петков, събира азбукарите с динозаврите по темата в БСП в опит да се постигне коалиция „за“ дострояването на АЕЦ „Белене“.

На фона на галопиращата инфлация у нас и космическите цени на електроенергията в Европа в последните седмици, бившият МВР шеф организира в събота енергийния форум на тема: „Енергийната сигурност на България – ядрена енергия и газ?“, съвместно с Виенския център за Ядрена компетентност.

Любопитната подробност е, че на събитието са поканени за лектори двама от най-изявените бранители на тезата, че АЕЦ „Белене“ трябва да се построи наравно с удължаването на срока на годност на пети и шести реактор на Първа атомна „Козлодуй“ – червеният инкасатор Румен Овчаров и екс депутатът Таско Ерменков.

Бившият енергиен министър е известен с твърдото си застъпничество за руските реактори на нова площадка, въпреки рисковете тя да не бъде сертифицирана от ЕК, и респективно – негодна за ползване, за разлика от зародилата се в последните години идея да се построи първо седми, а след това и осми реактор на „Козлодуй“ дори с руски реактори. 

Заедно с него на форума ядрената енергия ще защитава и проф. Холгер Рогнер – водещ икономист в областта, асоцииран професор в Кралския технологичен институт в Стокхолм и старши научен изследовател в Международния Институт за приложен системен анализ в Лаксенбург, Австрия.

Според бесепари събирането на лица като Овчаров и Петков по тази тема е явен знак към избирателите какво споразумение може да бъде подписано следизборно и в случай, че левицата получи шанс да управлява. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече